Maak een afspraak
Home / De Groeiregisseur

De Groeiregisseur

Voor de Groeiondernemer

Als groeiondernemer heb je het razend druk en staat er veel op het spel. Een groot verschil tussen een ‘gewoon’ bedrijf en een ‘groei’ bedrijf is het aantal beslissingen wat je als ondernemer moet nemen. Als je 30% per jaar groeit, kan het zijn dat je zomaar 30x zoveel beslissingen moet nemen dan bij een bedrijf wat niet of nauwelijks groeit. Om de kwaliteit van je beslissingen te verhogen is het verstandig om regelmatig met iemand te sparren die weet wat het betekent om snel te groeien. Met iemand die zelf denkt als een ondernemer en dilemma’s haarscherp aanvoelt. Met iemand die zelf weet hoe het in de praktijk werkt en die zelf ook ondernemer is. Met iemand die geld voor je verdient, omdat je dure fouten niet hoeft te maken. Met iemand die zorgt dat jij je bedrijf zo leidt, dat je tijd overhoudt om de echte grote kansen te pakken en te werken aan de groei van morgen. Dat is wat ik doe in mijn rol als Groeiregisseur. Jou in je kracht zetten en bedrijven helpen groeien. Dit doe ik op een persoonlijke en betrokken manier. Zo kunnen we echt bouwen aan jouw succes.

Waar kan ik je mee helpen?

Een bedrijf is werk-in-uitvoering en voortdurend in beweging. Dat betekent dat ik als adviseur voortdurend met je meeschakel. Wat is nodig? Wat zijn de prioriteiten? Waar liggen de bottlenecks? Zit je als ondernemer lekker in je vel? Wat heb je nodig voor een volgende stap?

Als dat helder is kijken we samen naar wat voor jou het beste en het snelste kan werken. Soms zijn dat een paar coachgesprekken. Een andere keer is dat meedraaien in een MT of meegaan met een heisessie en kijken wat daar gebeurt. Regelmatig maak of beoordeel ik groeiplannen met een laserfocus op strategie, marketing & sales. Wil je meer, dan kunnen er specialisten aangehaakt worden en begeleid ik een traject waarbij we focussen op heel praktische dingen als: extra financiering, meer leads, een winnend merk bouwen, het aantrekken van een tweede man, een investeerder aan boord trekken, je bedrijf verkopen, enzovoort.

Mijn stijl

Ik was eens een eigenwijze ondernemer vol adrenaline die vooral als een idioot wilde groeien en daardoor niet echt in balans was. Inmiddels (en dat was best moeilijk) heb ik geleerd te luisteren, te verbinden en te kijken wat echt nodig is. Als adviseur probeer ik me oprecht te verbinden met zowel de ondernemer als het bedrijf. Wat zie ik, wat hoor ik, wat denk ik, wat voel ik, zijn vragen die ik mezelf vaak stel. Ik heb daarnaast een sterk inhoudelijke focus en ga voortdurend op zoek naar de kern. Er wordt hard gewerkt en veel gelachen, maar ik heb ook gemerkt dat mijn klanten gebaat zijn bij directe en eerlijke feedback, ook als dat soms een beetje confronterend is.  Verder vind ik het belangrijk dat ik altijd wat ruimte heb in mijn agenda voor urgente zaken die zich op korte termijn voordoen. Ik waardeer heldere en eenvoudige werkafspraken.

Mijn tarief

Ik reken 175 euro per uur exclusief btw. Een dagdeel is 700 euro en een dag 1200 euro, inclusief reiskosten. Is dit veel? Ja, voor een start-up is dit best veel. Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat gratis gesprekken veel minder effect hebben dan betaalde gesprekken. Mensen zeggen makkelijker af en zijn minder gefocust als het gratis is, wat erg zonde van mijn en hun tijd is. Als ‘klanten’ (ik zie mijn klanten niet als klanten, maar als mede-ondernemers) betalen zijn ze meer gefocust op wat ze krijgen en ervaren ze ook meer waarde. Dat geldt ook voor de klanten van de startup zelf trouwens. Durf te vragen, wees niet bang. Mijn insteek is dat ieder advies zich minimaal 10x tot 100x terugverdiend. Als ik ook investeer in het bedrijf, dan reken ik meestal aanzienlijk minder.