Maak een afspraak
Home / Groeiplannen

Groeiplannen

Iedere startup heeft een ‘Pitchdeck’ en iedere scale-up heeft een groeiplan. Vaak een mooie hockeystick met eerst veel pijn en dan veel fijn. De toekomst ziet er geweldig uit.

Toch falen meer dan 90% van de startups en dat is heel erg veel. Ze gaan niet ten onder aan competitie, nee ze gaan te onder door zelfdestructief gedrag(!) Als je een uitgebreid rapport wil lezen met research naar 3200 snelgroeiende tech startups met harde data over succes en falen dan kan ik je dit van harte aanbevelen: http://innovationfootprints.com/wp-content/uploads/2015/07/startup-genome-report-extra-on-premature-scaling.pdf

Een aantal conclusies uit dit rapport:

 

Verder maakt het onderzoek onderscheidt tussen wat ze noemen ‘consistente’ en ‘inconsistente startups’. Een inconsistente startup ben je als je:

 

Paar andere interessante feitjes:

 

Als je dit leest, wat zie jij dan als je naar je eigen plan en bedrijf kijkt?

Als Groeiregisseur kan ik je helpen met het beoordelen en ontwikkelen van je strategie en groeiplannen. Samen proberen we zoveel mogelijk seinen op groen te krijgen zodat de kans op succes maximaal wordt. Zodat jij niet bij die 90% gaat horen, maar bij die 10% die de hockeystick inderdaad waar gaat maken!

Vorige: Coaching Volgende: Investeren